Då har vi stannat, ingen större koll på vart vi är. Vi körde förbi Tallahassee innan vi svängde in vid ett hotell så vi är fortfarande i Florida. Ser inte ut att finnas jätte mycket att göra här men eftersom vi ändå inte har någon tid att spendera här gör det inte så mycket. Hotellet har i alla fall en tvättstuga. Yejy! Skönt att få lite rena kläder igen. Hotellet har även Wi-Fi på rummet så nu kan jag göra ett ordentligt blogginlägg om våra dagar på Universal Studios. Det kommer bli långt och många bilder!

 

Det är uppdaterat i två parker, Universal Studios och Islands of Adventure. Vi var på Universal Studios första dagen, här hade de Harry Potters Diagon Ally. 

De har verkligen tänkt på allt! Som ni ser så sprutar draken här på taget eld. Tror det var riktigt för de blev varmt när man stod under den. Detta var även ingången till en av de mest spännande attraktionerna jag någonsin har åkt. Det är inga vanliga berg-och dalbanor här inte. Det är Motion Simulations man åker på, det är en arm som håller fast sätena (man åker bara 4-12 i en vagn), denna arm guppar en upp och ned samtidigt som man har en skärm framför sig. De är även fläktar riktade mot dig och du får både vatten, dimma och eld sprutandes emot dig. Armen flyttar även runt dig mellan olika skärmar. Helt fantastiskt var det. 

 Provade på Butterbeer, var inte speciellt gott kan jag säga. 
 

Det var väldigt fullt med folk så svårt att ta sig in i alla butiker, men allt från böckerna var där. Du kunde t.o.m köpa interaktiva trollstavar från Ollivander som du sedan kunde få olika saker att hände med genom att vifta den framför olika skyltfönster och statyer. På ett ställe kunde du få en fontän att starta spruta vatten. I godisbutiken kunde du köpa allt godis de pratar om i böckerna och filmer, chokladgrodor, bönor i alla smaker, tungtänjarkolor. Allt var väldigt dyrt dock

Och Nattbussen så klart!
 
Krustyland! Här fanns det också Motion Simulation maskin. 
 
Delorean från Back to the future 
 
Hajen från filmen Hajen 
 
Här var en Motion Simulations från filmen Mumien. Vi åkte även en Motion Simulation för Transformer. Vet inte riktigt vilken som var min favorit. Riktigt svårt att välja. Men Harry Potter fan som jag är så måste jag välja den. Detta var allt från Universal Studios. De hade öppet till 11 på kvällen men vi lämna vid nio. Jag hade så sjukt ont i fötterna och var så trött och vi var mer än nöjda. 
 
Nästa dag var det dags för Island of Adventures, här fanns Hogsmeade och själva Hogwarts
Här har vi Hogwarts Expressen
 
Hogsmed, fullt av muglare här med.
 
Här fanns också en godisbutik (denna nämns också i böckerna). Bestämde mig tillslut att köpa en chokladgroda. 100:- kosta den. 
 Hogwarts! Synd bara man inte kunde gå in i det. Men det fanns en Motion Simulation där inne som var riktigt bra. Lite läskig med spindlarna från Mörka Skogen bara.
 
Här har vi tre Kvastar, där kunde man få sig äkta engelsk mat, inte så lockande precis. 
 
Ingen aning om det är äkta rekvesita men kul att se ändå. 
 
Efter Hogsmed vandra vi över till Jurassic Park
Här kunde vi hälsa på en raptor som nästan åt upp Joakim
 

Här fanns en attraktion där vi fick åka i en båt bland dinosaurerna, men en slog oss av kurs så vi nästan blev uppätna av en T-rex '

 
Och det var ett rejält splash på slutet, vi blev riktigt blöta men det gör inte så mycket när det är 28 grader ute. 
 
Detta var dock ingenting mot hur blöta vi blev i denna Flum Ride. Det fanns varningsskyltar, vi skulle ha lyssnat.
Vi såg ut som två dränkta katter
 
Vi åkte även några vanliga Berg-och dalbanor, här har vi Incredible Hulk. 
Denna blev jag faktiskt lite yr av. Men tycker nog att Helix på Liseberg är bättre.

Det var två fullspäckade dagar med mycket mer än vad jag fick med här. Kan absolut rekommendera en tripp. Men två dagar räcker nog inte, finns så mycket att göra. Tar och avslutar nu med en bild av Hogwarts på natten. Harry Potter delen var ju ändå min favorit del.