Vi har nu spenderat ett par dagar här på Borneo. Vi befinner oss på den Maysiska delen i en stad som heter Kusching. Det är trevligt med lite stadsliv nu efter nästan en månad vid olika stränder och pooler. 😃
 

 
Vi har bland annat besökt en krokodilfarm. Krokodilen på bilden högst upp är nästan 60 år gammal, jag visste inte detta men krokodiler kan tydligen bli upp till 100 år. 
 
Fans flera små söta krokodiler här med 😄
 

Dom hade även en del sköldpaddor och fiskar. Vi köpte lite fiskmat och matade koifiskarna, dom gick helt bananas 😃

Det fanns också påfåglar, apor, iguana och skäggiga grisar (ja dom kallades så), kultingarna var så söta! Men den ljusare av dom såg ut att vara lite bortglömd, och dom andra kultingarna försökte bita den. 
 
Det mest intressant djur var dock denna höna, man skulle kunna tro att vi aldrig har sett en höna på nära håll förut. Kan tillägga att svärmor har en hel flock hönor och kycklingar. Men dom är fascinerande djur. 
 

 
Kattmuseum! Hela denna staden har en fascination av katter. 😍
Detta är ingången till museet. Måste säga att det är lite skrämmande 😁
 

Namnet på staden (Kusching) betyder katt på malaysiska. Det finns flera historier om varför det är så men min favorit är att det var på grund av ett en kolonisatör ville fråga vad platsen heter och pekade då på staden. En av urinvånarna trodde han pekade på en katt och svarade då vad katt heter på malaysiska. Är antagligen inte så mycket sanningen i den historien men den rolig 😄

 Fanns massor av helt fantastiska kattmålningar! 😄
 
 
 
Avslutar med denna fantastiska kattstaty som bara ser en smula påverkad ut 😃