Det har tyvärr varit ganska dåligt väder medans vi var här men vi hann ändå se Hollywoodskylten, Hollywood Walk of Fame och Warner Brother Studios. Var lite besviken över Hollywood Walk of Fame. Det var ganska skitigt och nedgånget, hade förväntat mig något mer pampigt. Trodde inte heller att gatan var så lång! Fick rejält ont i fötterna, men det var värt det ändå. 

Två av de skådisar jag gillar bäst

 

Men bäst av allt var Warner Brother Studios, filmnörd som jag är. Fick åka till gatorna där Friends, Gilmore Girls, Pretty Little Liars och massa annat spelats in. Vi gick igenom deras rekvisitahus där massa grejer från filmer bara stod och skräpa, som den röda fåtöljen från matrix där Morpheus sitter. Det fanns massa rakvesita från DC filmer, ex både Batmans och Supermans kostymer som de hade i filmer. Massa grejer från Harry Potter med. Var helt exstatisk hela rundturen.

För er som ser/sett på Gilmore Girls, detta är miss Patty's dansstudio och Luke's Diner
Kostymerna som bars av Ben Affleck och Henry Cavill i Batman VS Superman 
 
Gary Oldman's kosym från Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
 
Olika kostymer Daniel Radcliffe har burit genom filmer. 
 
Pokalen från trekampen
 
Dessa batmobiler är tydligen fullt kördugliga 
 
Bat signalen från the Dark Knight Rises
 
Fåtöljerna från the Matrix
 
Central Perk!
 
Phoebe's gitarr
 
Trappan Ross satt på i avsnittet med tillbakablicken på deras bal 
 
Här kunde man få se hur det gjorde för att göra Gandalf så mycket större än alla Hobbitar 
 
Vardagsrummet från two and half men (efter Ashton Kutcher tog över)
 
Gungstolen som är med i Annabelle 
 
Hjälmen Brad Pitt har i Troy
 
Fler kulisser från Gilmore Girls, detta ställe har även använts i flera andra filmer och TV-serier. Husen man ser är riktiga men de har flera olika ingångar med olika färger så att det kan användas många gåner om. Väggarna har bara fiberglas på sig så det är lätt att måla om. Men allting är uppbyggt utomhus. Men eftersom de ligger i LA så får det sällan någon snö, så när en scen kräver snö får det köra in det med lastbilar. 
 
Detta brukar vara en bakgata i New York. 

And the Oscars goes to...  (detta var faktiskt en riktig oscarsstatyett) 

 

Detta var sista stoppet på vår resa, och måste erkänna att jag är väldigt glad att få resa hem. Har spenderat ca 5 månader i USA nu, och det räcker. Resan har varit helt underbar och jag har haft så kul. Men jag har en sådan hemlängtan nu!